dimarts, 14 de juny del 2016

'Las Provincias', el diari a la dreta

"Las Provincias" o la perversió de la informació

El diari Las Provincias es aquell que en els primers temps de la transició deia 'País Valencià' com si res. No hi ha constància que ningú patira d'urticària al escriure la definició. Després, va canviar de línia. En realitat, se'n va eixir de totes les línies. I va canviar tant que els que tenim una certa edat recordem uns adhesius amb Hitler llegit Las Provincias

Aleshores estava María Consuelo Reyna de factòtum per influenciar i fer mal els valencians. 'La Batalla de València' i tota la polèmica de la llengua van ser un bon camp per a les seues pretensions. Divideix i guanyaràs, que es diu. 

El diari no pertany ja al grup Federico Doménech sinó al grup Vocento, accionista majoritari de Las Provincias. Però res a canviat. D'un grup de dretes ha passat a un altre grup de dretes. La Reyna ja no està. La van fer fora. Per nefasta. Dona igual. Perquè hi ha bons seguidors de la informació com la feia ella. 

Un exemple el tenim hui mateix. Com el debat entre els quatre candidats es va acabar passada la mitjanit, i no hi havia temps per fer una enquesta, per ràpida que fora, el diari ho solventa en un titular en portada qui ha guanyat. Ja sabem qui, sent un diari de dretes que porta a puntellons la informació: Mariano Rajoy.

Així, Rajoy es mostra "firme", que és un adjectiu positiu. Sánchez, el socialista, "erràtic", que és un adjectiu negatiu i despectiu. Iglesias, "golpea" o dona colps de puny... com es nota que son uns extremistes, i que han begut de Veneçuela i Corea del Nord. I Rivera que és "pactista", que és un adjectiu positiu. Així que, ahir, en el debat, els dos de dretes van estar bé, i el socialista i el de Podemos, malament.

Ara, res a comparar amb la cadena de televisió 13 TV, de la conferència episcopal. Solament hi havia dos opcions per triar qui havia estat el millor. En efecte, Rajoy i Rivera. Tres hurres per la informació sana, plural i apartidista.
Hip, hip, hip, hurra (tres vegades).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada