dimarts, 3 de març del 2015

Crida fallera



El caloret de Rita
Per a els valenciano parlants, està més que demostrat que la senyora Rita Barberà, va fer el ridícul més gran en l’acte de la Crida fallera. I va fer el ridícul, per què, a banda de que “anímicament” no es trobara be, va voler dir en una llengua que desprècia (el Valencià), unes paraules a les que no estava acostumada, ja que el seu vocabulari no va més enllà de: faller, bunyol, falla, i “senyor pirotècnic pot començar la mascletà”. Un vocabulari que li ha servit per a posar-se en la butxaca a tot el món faller.
Però este ridícul no és fruït de la casualitat, és la constatació de un fet, almenys preocupant, i es què la llengua (el Valencià) sembla que no més li ha servit al PP, com una forma de recaptar vots. No l’han utilitzat ni Zaplana, ni Olivas, ni Fabra, ni menys encara Rita Barberà. No és que no l’han utilitzat, és que l’han ignorat, quant no l’han atacat. Devien de dependre del rei Felip VI que el dia 27 de febrer,  va parlar en Valencià quan va ser condecorat per Alberto Fabra (en Castellà) amb l’alta distinció de la Generalitat i la Gran Creu de la Ordre de Jaume I. I ara va, i en lloc d’utilitzar la principal senya de identitat dels valencians, que és el Valencià, es dediquen a perdre el temps aprovant Lleis en defensa de les senyes d’identitat com els bous, la paella i un grapat de coses més. És per a PLORAR!
Malauradament, este comportament dels dirigents del PP amb el idioma, sembla que és recolzat per la majoria de gent del Cap i Casal (los auténticos valencianos); i com a mostra , vegen com valorava un lector de Las Provincias en la seua secció EL CABINISTA, el ridícul de la senyora Rita.      
EL CABINISTA
El caloret. Están dando mucho bombo al caloret de Rita. A mi lo que me molesta como valenciano es escuchar “sota, nosaltres, païs, avuí...”. Todo eso si que me molesta. A mi, que un valenciano suelte “espardenyaes” no me molesta, porque no es intencionado, como estos que quieren implantar un idioma que no es nuestro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada